Ćwiek, Jakub - Lhář 2


Polský spisovatel Jakub Ćwiek nám porcuje druhou várku severského boha Lokiho, tentokrát ale ne ve formě nenavazujících povídek.
První díl mě překvapil, druhý díl mě nadchnul! Samozřejmě, že druhý díl je opět plný humoru, protože bez něj by se to jednoduše neobešlo. Jednotlivé přechody mezi kapitolami nejsou od sebe tak oddálené, jako u předchozího dílu.
Děj knihy už někam směřuje, autor nás seznamuje s novými postavami a zatímco v jedničce plno postav jen tak vykouklo zpoza závěsu a hned za něj zase zalezlo, tady se protloukají z jedné kapitoly do druhé a možná i do další knihy.

Zde se dozvídáme, že Loki nám maká pro opeřené parchanty, sžírá ho žárlivost a také láska k jedné nové postavě. Jenny. Oblíbíte si všechny nové postavy, to vám slibuju, ale Jenny budete k smrti nesnášet. Ono v dnešní době najít v knihách dobře napsanou ženskou postavu, která nebude nikomu lézt na nervy - to je taky něco. Ćwiekovi se to ale nepovedlo. Ona je snad jedinou vadou na kráse téhle knihy.

Pokud někdo hledá dávku prostého humoru, nějakou tu vyvražďovačku a akcičku, jste na správné cestě si jednu takovou přečíst. Přesto přeju pevné nervy s Jenny!

Jakub Ćwiek: Lhář 2
Vydal: Triton
Překlad: Robert Pilch
Formát: Brožovaná
Počet stran: 256
Cena: 233 Kč

Komentáře

Oblíbené příspěvky